Omelet calzone met champignons en avocado

Lees verder onder de afbeelding

Omelet calzone met champignons en avocado

Je hebt geen brood nodig voor een goed vullende lunch. Deze omelet calzone is super gezond, voedzaam en boordevol vitamine en gezonde vetten.

Bereidingsduur: 10 minuten  |   1 persoon

Maaltijd

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner

Voor wie

  • Vega

 Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 1 uitje
  • 1 avocado
  • 2 handen bladspinazie
  • 250 gram champignons
  • Scheutje amandelmelk
  • Keltisch zeezout
  • Peper
  • Kokosolie of ghee*

*Wist je dat… in Ghee veel butyraat zit? Dat is dé voedingsbron van je darmen. En een gezond lichaam begint bij gezonde darmen!

Bereidingswijze

  1. Klop de eieren los en voeg de amandelmelk toe
  2. Voeg zout en peper naar smaak toe
  3. Doe wat ghee of kokosolie in de pan en voeg het eimengsel toe
  4. Bak de omelet op laag vuur
  5. Draai de omelet in zijn geheel om als de onderkant stevig is geworden
  6. Bak de andere kant nog 2 minuten
  7. Leg de omelet apart op een boord
  8. Snipper de ui en snijd te champignons
  9. Doe wat kokosolie of ghee in de pan en fruit de ui en de champignons aan
  10. Voeg de bladspinazie toe en bak even kort mee
  11. Doe de groente op de omelet en klap deze dubbel
  12. Top af met avocado

TIP! Restjes groente in de groentela? Bak alle groente op en maak er een groente omelet van. Lekker, voedzaam en supergezond. Je kan eindeloos variëren.