Energetisch
morfologische
bloedtest (EMB)

Herken jij dit ook? Je krijgt je huid maar niet onder controle en hebt al van alles geprobeerd en teveel geld uitgegeven zonder echt resultaat. Je voelt je vaak moe en futloos, hebt last van je hormonen of je loopt al een tijdje rond met allerlei vage (buik) klachten. Wij snappen dat maar al te goed en kunnen jou helpen om dit aan te pakken en op te lossen. Hoe? Met de EMB bloedtest (Energetisch Morfologische Bloedtest).

EMB bloedtest

Voor Wie?

De trajecten zijn voor iedereen

EMB bloedtest

Voordelen

Voordelen zijn legio- van minder moe tot beter slapen, oplossen van hormonale disbalans, afname of eventueel toename gewicht,afname medicatie enz- teveel op allemaal op te noemen!

EMB bloedtest

Resultaat

De resultaten hangen af van de hulpvraag en doel(en) Deze hangen vooral van eigen inzet en motivatie af

Meten is weten!

Soms is het gewoon goed voor jezelf om te weten hoe het ervoor staat in je lichaam. Een soort APK voor jezelf. Je bent op zoek naar antwoorden en wil weten wat je lichaam nodig heeft om jezelf mooier, gezonder en fitter te gaan voelen. Om je huid eindelijk weer onder controle te krijgen. Om verlost te zijn van die buikpijn en dat opgeblazen gevoel. Soms heb je al van alles geprobeerd, ook in de reguliere gezondheidszorg, maar kunnen ze niets afwijkends vinden. Of je hebt al allerlei kuren en medicijnen achter de rug om iets op te lossen… tevergeefs. En daar baal je dan enorm van. Maar wat moet je dan en waar moet je beginnen? Een EMB bloedonderzoek is in dit geval een uitstekend startpunt. Jouw bloed geeft namelijk heel veel informatie over jouw gezondheid en alles wat daarmee samenhangt. Ieder huidprobleem kan pas echt worden opgelost als ook de oorzaak hiervan wordt gevonden en aangepakt. Ze zeggen niet voor niets: “Je huid is de spiegel van je darmen”. Door het uitvoeren van de EMB bloedtest krijg jij concrete handvatten om jouw klachten aan te pakken en blijvend op te lossen. Jij krijgt de regie weer terug over jouw huid en lichaam. En als bijkomend voordeel ga je je vaak ook fitter en gezonder voelen. Uiteindelijk is dat wat je wilt toch?

Wat is de EMB bloedtest?

De EMB bloedtest is een testmethode waarbij er door middel van een vingerprik capillair bloed wordt afgenomen. Dit bloed wordt vervolgens opgestuurd naar het laboratorium en onderzocht op veel meer punten dan in de reguliere gezondheidszorg wordt gedaan. Bij dit onderzoek wordt dan met zowel een reguliere als een complementaire bril gekeken naar je bloed en jouw anamnese. Het energetisch morfologische bloedonderzoek bekijkt enerzijds de bloedcellen (hematologie) en geeft anderzijds inzicht in tekorten en verstoringen op energetisch niveau. En dat is nou net wat we voor jou willen. Als orthomoleculair huidspecialistes gaan ik samen met jou op zoek naar de ontbrekende puzzelstukjes om jou van je (huid) klachten af te helpen.

Hoe gaat de EMB bloedtest in zijn werk?

Bij het eerste consult houden we een korte intake en nemen we een aantal druppels bloed af via één of twee vingerprikjes. Dit is nagenoeg pijnloos en we hebben maar weinig bloed nodig. Jouw bloed wordt nog diezelfde dag in een speciale, veilige verpakking opgestuurd naar het laboratorium. Binnen drie tot vier weken ontvangen wij de uitslagen, die we uitgebreid bespreken tijdens een tweede afspraak bij ons in de salon.

Je ontvangt van ons een uitgebreid rapport met daarin de uitkomsten van de diverse testonderdelen. Ook ontvang je een eenvoudige toelichting hierop, zodat je thuis alles nog eens rustig kunt nalezen. 

Aan de hand van de testresultaten stellen we een op maat gemaakt behandelplan op met adviezen over voeding, suppletie, lifestyle en salon ondersteunende behandelingen. Dit alles helemaal gericht op de klachten waar jij tegenaan loopt.

Vervolgens ga jij zelf volop aan de slag. We houden nauwgezet contact om alle vorderingen te bespreken en bij te sturen daar waar nodig. Wanneer jij het fijn vindt, kunnen we voor jou zelfs aanvullende voeding- en leefstijlconsulten met onze orthomoleculaire huidspecialistes inplannen. Zo kun jij je doelen zo snel mogelijk behalen!

Zo krijg je onder andere duidelijkheid over hoe het zit met je:

 • Darmen (o.a. de gezondheid van jouw darmflora en darmbarrière).
 • Spijsvertering.
 • Alvleesklierbelasting.
 • Vitaminen balans.
 • Mineralen balans.
 • Voedingsintoleranties (o.a. tarwe, gluten, koemelk, lactose, suiker, soja en varkensvlees).
 • Hormonale balans.
 • pH-waarde (verzuring).
 • Belasting van bacteriën, schimmels, virussen en parasieten.
 • Belasting van gifstoffen en vrije radicalen.
 • Ontstekingen.
 • Stressgevoeligheid.

Natuurlijk worden ook de volgende reguliere waardes gemeten en geanalyseerd:

 • Trombocyten (aantal bloedplaatjes).

 • Rode bloedcellen (erytrocyten).
 • Witte bloedcellen (leukocyten).
 • Hemoblobine (Hb).

 • Hematocriet (Ht).

 • Mean Corpuscular Volume (MCV).

 • Mean Corpuscular Hemoglobin Concentration (MCHC).

Welke informatie komt er uit mijn bloedonderzoek?

Naast de reguliere hematologische onderzoeken krijg je ook inzicht in mogelijke voedingstekorten of – intoleranties, energetische verstoringen en belastingen die jouw klachten kunnen veroorzaken.

 • Omdat het bloed altijd zo vers mogelijk in het laboratorium moet zijn voor onderzoek, kunnen de EMB bloedtesten alleen worden uitgevoerd op maandag tot en met donderdag tot 16.00 uur.

 • Je hoeft voor de EMB bloedtest niet nuchter te zijn.

 • Vind je bloedprikken eng? Geef dit dan vooral aan tijdens de afspraak en eet en drink voldoende voor die tijd. Samen zullen we stapsgewijs en in alle rust het bloed via je vingertopje afnemen.

 • De prijs van de EMB bloedtest is inclusief intake, bloedafname, laboratorium onderzoekskosten, op maat uitgewerkt rapport met adviezen en een nabesprekingsconsult.

 • De EMB testen en voeding- en lifestyle consulten worden bij Balanz Coach lenie . Ik ben hiervoor speciaal opgeleid en volgen regelmatig studies en bijscholingen op orthomoleculair gebied. Zo weet je zeker dat je altijd in deskundige handen bent.

 • De adviezen die wij geven hebben een holistische insteek. De waarden in deze test kunnen dan ook niet 1-op-1 vergeleken worden met een reguliere bloedtest. Zo kan er bijvoorbeeld voor vitamine B12 regulier een normale waarde getest zijn, terwijl de EMB bloedtest een deficiëntie aangeeft. EMB metingen, onderzoeken, uitslagen en adviezen zijn dus niet bedoeld ter vervanging van de diagnostiek van de reguliere gezondheidszorg en vallen onder de ‘natuurgerichte geneeswijzen’.

lenie

Nieuwsgierig geworden? Je bent van harte welkom!

Heb jij na het lezen nog vragen? Neem gerust contact met ons op.
Wil je direct een afspraak inplannen?
Dat kan natuurlijk ook!