HORMOONANALYSES – voor mannen en vrouwen –

Hormonen testen uit speeksel tegenover bloed geeft veel voordelen: de monsterafname is niet-invasief (geen naald naar binnen). Dus is het pijnloos en je kan het op ieder gewenst tijdstip uitvoeren. Hiermee bepaal je het beoogde vrije, biologisch actieve deel van de hormonen. Daarom is hormoonbepaling uit speeksel zo zinvol.

Bij de beoordeling van de gevonden waarden kijken wij naar de verhouding tussen de individuele hormonen. Zijn de hormonen niet in balans of gaat de hormoonproductie achteruit? Dan uit zich dit vaak in de hieronder genoemde symptomen voor mannen en vrouwen.

Hormonale speekseltest – Woman

Met deze test bepalen wij de actuele hormonale status bij de vrouw. Het geeft bepalingen van de waarden aan cortisol, DHEA, oestradiol, oestriol, progesteron en testosteron.

Wanneer inzetten?

– Premenstrueel Syndroom (PMS)
– cyclusproblemen (A-, Poly-, Hyper- of Oligomenorroe)
– cyclusgerelateerde stemmingswisselingen of hoofdpijn
– gespannen borsten
– gewichtstoename (vooral op de buik) of cyclusgerelateerde eetbuien
– verminderd libido
– depressieve stemmingen
– kinderwens
– warmteflushes en nachtelijk zweten
– verminderde vaginale smering, dunne vaginale slijmhuid
– droge haren
– slaapstoornissen
– angsten/depressies
– vergeetachtigheid en concentratiestoornissen
– urine-incontinentie

Testafname:
Bij een aanwezige cyclus: 21e cyclusdag. Wanneer een cyclus ontbreekt: iedere dag is mogelijk. Tip: de afname van het speekselmonster bij gebruik van transdermaal (via de huid) progesteron is het beste na minimaal 36 uur stoppen van progesterongebruik.

Prijs: €189,-

Hormonale speekseltest – Man

Deze test geeft een hormoonbepaling van cortisol, DHEA, estradiol, progesteron en testosteron. Bij de beoordeling van de vastgestelde hormoonwaarden kijken wij vooral naar de verhouding tussen de verschillende hormonen. Zijn de hormonen niet in balans of gaat de hormoonproductie sterk achteruit? Dan kan zich dit uiten in depressies, gevoel van zinloosheid, slaapstoornissen, verminderde libido en erectie, bloeddrukafwijkingen, hartritmestoornissen, vergeetachtigheid en gewichtstoename.

Wanneer inzetten?

seksuele functiestoornissen met verminderd libido
– impotentie
– moeheid
– depressie
– gewichtstoename

Prijs: €189,-