Breng je hormonen in balans

Mijn missie is om mensen met hormonale klachten een optimale
algehele gezondheid te laten bereiken
door aanpassingen te maken in hun leefstijl.
Het veranderen van leefstijl en het bereiken van blijvend resultaat
Hoe doorbreek je de gewoontes of wat is nou het juiste om te doen?
Want veel klachten zijn gerelateerd aan onze hormonen en op te lossen
met het veranderen van
leefstijl. Ik vind het belangrijk dat de aanpassingen gunstig zijn voor
jouw hormoonhuishouding,
bij jou passen en haalbaar zijn zodat het resultaat optimaal en
blijven is en haalbaar zijn.

Maak een afspraak en ervaar het zelf

Breng je hormonen in balans 

Op basis van mijn kennis uit opleidingen, mijn ervaring met het coachen van vrouwen, maar vooral ook op basis van mijn persoonlijke ervaring, heb ik mijn eigen methode ontwikkeld. Hierin staat niet alleen voeding, maar ook gezondheid en geluk centraal. Balans gaat volgens mij niet om een streng dieet en een perfect lichaam, maar om lekker in je vel zitten met een leefstijl die bij jou past.

Voeding

Helaas is er geen standaard dieet wat voor iedereen werkt. Wel gelden er een aantal basisregels voor een goede darm- en lever gezondheid. Daar ligt namelijk de basis voor jouw hormoonbalans.

Leefstijl

De balans in jouw leven heeft invloed op jouw hormonale balans. Beperk jouw stress factoren en creëer een persoonlijke balans op het gebied van ontspanning, beweging en slaap wat past bij jouw situati

Zelfliefde

Een fijne balans kun je alleen creëren met een positieve mindset. Niet alleen goed voor jezelf zorgen, maar ook werken aan jouw gedachten patronen, lief voor jezelf zijn, tijd voor jezelf maken en voor jezelf durven kiezen.

Wat is een orthomoleculair voeding – en leefstijl consult?

Tijdens een orthomoleculair voeding- en leefstijlconsult kijken we samen welke aanpassingen voor jou belangrijk zijn en geven we je gericht advies hoe jij zelf direct aan de slag kunt om deze veranderingen zo gemakkelijk mogelijk te integreren in jouw leefstijl. Wanneer jij al een EMB bloedtest en de hormoon test hebt gehad, kunnen we hier heel gericht op inspelen.

We begeleiden je bij wat nu eigenlijk gezond voor jou is en spelen in op mogelijke voedingsintoleranties en leefstijl. Wat past er bij jou? Wat heb je nodig? Wat kun je nog wel en wat juist niet meer eten? Ons doel is samen jouw optimale gezondheid te bereiken en te behouden. En dat heeft dan meteen een positieve uitwerking op jouw huid en lichaam. Ieder huidprobleem heeft een oorzaak van binnenuit. Als we zorgen dat jouw lichaam gezond is en geen tekorten heeft, maak je grote stappen op het gebied van blijvende huidverbetering.

lenie

Is een voedingleefstijl consult iets voor mij?

Een voeding- en leefstijl consult is nuttig voor iedereen, dus ook voor jou. Gezondheid is meer dan alleen de afwezigheid van ziektes of klachten. Gezonde voeding en -leefstijl activeren het zelf genezend vermogen van je lichaam en zijn daarom ook de beste preventies tegen allerlei ziektes en aandoeningen.

Hoe verloopt mijn eerste afspraak?

Tijdens je eerste afspraak nemen we samen een uitgebreide vragenlijst door. Daarnaast willen we weten waar jij concreet tegenaan loopt, om ook maatwerk in te kunnen spelen op datgene waar je hulp bij nodig hebt. We geven je gericht advies

over volwaardige voeding die je lichaam van de juiste bouwstoffen voorziet. Ook krijg je duidelijke uitleg hoe dit in je lichaam werkt, zodat je begrijpt waarom je bepaalde voedingsmiddelen wel moet eten en waarom andere voedingsmiddelen voor jou een no-go zijn. We motiveren jou om veranderingen zo snel en zo consequent mogelijk door te voeren.

Je krijgt van ons geen dieet, maar we verwachten wel dat je bereid bent je voeding aan te passen. Alleen dan kun je zo snel mogelijk resultaat zien. Als het nodig is, adviseren wij je voedingssupplementen om de tekorten in jouw lichaam sneller aan te vullen en je huid en lichaam snel weer in balans te krijgen.

     Wat verwachten we van jou?

Wat verwachten we Na het eerste consult gaan we ervan uit dat jij serieus aan de slag gaat met alle adviezen. Het weer in balans krijgen van jouw huid en gezondheid heb je voor het grootste gedeelte zelf in de hand. Als jij niet bereid bent om aanpassingen te doen in je voedings- en leefstijlpatroon, worden je (huid)doelen niet of niet volledig bereikt.

Voeding- en leefstijlaanpassingen vergen echt een behoorlijk stuk zelfdiscipline. Het is niet altijd gemakkelijk en terugval heeft iedereen weleens. Ook daarbij kunnen wij je helpen. Tijdens vervolgconsulten nemen we ruim de tijd om ook hierover te praten en geven we tips hoe je daar het beste mee kunt omgaan. We motiveren je opnieuw om door te zetten. Vaak helpt een goede uitleg hoe je lichaam werkt en begrijpen waarom je bepaalde aanpassingen moet doen je al een heel stuk op weg.

Hoeveel afspraken heb ik nodig?

Tijdens je eerste afspraak bespreken we jouw hulpvragen en verwachtingen. Samen bepalen we je persoonlijke behandeldoelen, waarna je advies op maat krijgt om die doelen te behalen. Het aantal afspraken dat jij nodig hebt, hangt af van verschillende factoren. Ieder lichaam is anders en aanpassingen op het gebied van voeding kunnen bij ieder lichaam anders uitwerken. Natuurlijk is het vanzelfsprekend dat hoe gedisciplineerder jij onze adviezen opvolgt, des te sneller jij je doelen bereikt.

Goed om te weten

Ik ben Balanz Coach en geen diëtistes. Ik kan jou dan ook niet begeleiden in gericht afvallen of aankomen.Als Balanz Coach kan ik  je orthomoleculaire huidadvies geven. Ik  heb hiervoor alle benodigde orthomoleculaire opleidingen gevolgd en nemen regelmatig deel aan bijscholingen op orthomoleculair gebied.

lenie

Nieuwsgierig geworden? Je bent van harte welkom!

Wil jij ook hulp bij gezonde voeding en leefstijl om van je (huid)klachten af te komen?
Je bent van harte welkom.
Plan online een afspraak in of neem contact met ons op wanneer je nog vragen hebt.
We helpen je graag.