Orthomoleculaire therapie

Heb jij last van vage onverklaarbare klachten? Voorbeelden hiervan zijn: moe opstaan, weinig energie, moodswings, lusteloosheid, minder zin in seks, huidklachten zoals acne of eczeem, onrust, darmklachten zoals obstipatie of een opgeblazen buik, suikerverslavings of moeilijk afvallen. Life&Soul is de praktijk voor integrale geneeskunde die een brug slaat tussen de epigenetische- en orthomoleculaire geneeskunde.

“Mijn doel is om jouw genexpressie perfect te laten verlopen, zodat je los wordt gemaakt van vervelende klachten- en chronische ziekten”.

Epigentica

Wat is epigenetica? Om klachten- en ziekten te verhelpen gebruik ik in mijn praktijk verschillende onderzoeken om naar de oorzaak te gaan. Te denken valt aan voedingintoleranties, hormonen, darmen, vitamine- en mineralen en ga zo door. Deze diagnose is gebaseerd op het heden en heeft dus ook invloed op je genen. Genen kan je zien als slotjes waarbij de invloeden van buitenaf de sleuteltjes zijn om deze slotjes aan- of juist uit te schakelen. Hierdoor wordt je DNA geprogrammeerd waardoor je zelf invloed hebt op je genen. Het is namelijk achterhaald dat genen vast staan bij de geboorte en dat je daar als persoon geen invloed op kunt uitoefenen. De expressie van je genen kan je juist heel goed zelf beïnvloeden. Mijn doel is om jouw genexpressie perfect te laten verlopen, zodat je los wordt gemaakt van vervelende klachten- en chronische ziekten. Enkele voorbeelden van ziektebeelden zijn auto- immuunziekten, PDS, IBS, eczeem, neurologische klachten, artrose, Hashimoto, AD(H)D, darmklachten, onvruchtbaarheid, overgangsklachten, PCOS, stress/burn-out, hormonale klachten, CVC, allergieën etc.

Orthomleculair

Wat is orthomoleculaire therapie?

Orthomoleculaire therapie wat is dat? Ik krijg vaak de vraag wat nou precies ‘’orthomoleculair’’ inhoudt. Allereerst is orthomoleculaire therapie geen alternatieve zorg. Er worden namelijk bloed onderzoeken gebruikt om aan te kunnen tonen wat de oorzaak is van bepaalde klachten- en of ziekten. Dit wordt ook wel complementaire zorg genoemd. Het is namelijk aanvullend op de reguliere zorg. Steeds meer artsen raden dan ook patiënten aan om naar een orthomoleculair therapie te gaan om dieper in te gaan op bepaalde gebieden zoals bijvoorbeeld de darmen of hormoonhuishouding. Huisartsen hebben namelijk beperkte tijd om uitgebreide onderzoeken bij iedereen te doen en zijn gericht op het voorschrijven van medicatie. Hierdoor worden in veel gevallen symptomen bestrijdt maar niet naar de oorzaak gegaan. Het is van de laatste tijd dat men er steeds meer van bewust is dat leefstijl een hele belangrijke rol speelt in het voorkomen- en genezen van klachten- en ziekten. Het is daarom van belang om te weten wat er afspeelt in jouw systemen in je lichaam. Als je dit namelijk weet kan er gericht te werk worden gegaan en weet je wat wel of juist niet past bij je. Waarom is het dan nuttig om bijvoorbeeld aanvullende schildklierwaarden, voedingintoleranties of hormoonwaarden bij een orthomoleculair therapie laten onderzoeken? Een orthomoleculair therapeut kijkt nauwkeurig naar alle waarden en relateert (al kleine) tekorten aan bepaalde klachten. Een voorbeeld hiervan is dat je een (wat) tragere schildklier kan hebben. Vaak wordt in de reguliere geneeskunde alleen de diagnose gesteld dat de schildklier veel te traag is (hypothyroïdie) of juist veel te snel (hyperthyroïdie). Dit zijn ziekten waar gelijk medicatie voor gegeven kan worden. Maar als uit de waarden blijkt dat de schildklier aan de trage kant is en er worden klachten ervaren als moeizaam afvallen, slechte concentratie, droge huid etc. zijn deze aan de schildklier gerelateerd. Door de tekorten op te sporen wordt de schildklier sneller zodat de klachten verdwijnen.
Boek concult