lenie stender

Beauty&Balans

Mijn Visie

Het is een hele opgave om in de huidige maatschappij gezond te blijven. Onze genen hebben de snelle veranderingen van onze maatschappij over de laatste 10.000 jaar (en vooral de laatste 150 jaar) niet meer kunnen bijhouden, met als gevolg afnemende gezondheid en het ontstaan van welvaartsziekten.

De zorgkosten stijgen ieder jaar weer. Deze kosten worden voor 96% besteed aan nazorg. Slechts 4% gaat naar preventie. En dat terwijl preventie het enige antwoord is om het tij te keren.

De overheid wilt zich niet bemoeien met de voedselkeuzes van de Nederlander, want preventie wordt gezien als niet sexy en te ingewikkeld. De verantwoordelijk van gezondheid ligt dus voor een groot deel bij de mensen zelf. Kort gezegd betekent dat preventief werken aan gezondheid niet wordt gestimuleerd vanuit de overheid.

Toch zijn er gelukkig steeds meer Nederlanders die zelf hun gezondheid in eigen hand nemen. Zij doen een investering in zichzelf om hun gezondheid ook op de lange termijn te behouden. Zij kopen vaker biologische voeding, voedingssupplementen, worden lid van een sportclub of gaan minder werken en zorgen voor meer ontspanning. Ook bezoeken zij vaker een therapie die werkzaam is in de complementaire zorg, zodat zij advies op maat krijgen.

Via mijn praktijk wil ik een bijdrage leveren in de complementaire zorg en de preventieve zorg.

Door preventief bezig te zijn met gezondheid, is de kans een stuk groter om gezond oud te worden. Dat betekent niet dat we moeten gaan leven zoals 10.000 jaar geleden, maar de factoren die een positieve invloed hebben op onze gezondheid, van toen en nu, zoveel mogelijk moeten combineren.

lenie stender

Missie

Mijn overtuiging is dat een preventieve leefstijl dé sleutel is om gezond te worden en gezond te blijven. Mijn passie en missie is om jouw leider te maken over je eigen zelfliefde en gezondheid .

De kracht van voeding, suppletie, in- en ontspanning en mindset krijgt in onze maatschappij te weinig aandacht.

Als mensen bewust worden van de mogelijkheden, dan zullen zij ook beter in staat zijn om de juiste keuzes te maken over hun gezondheid. Dit zal uiteindelijk leiden tot een betere kwaliteit van leven en meer geluk.

Ik zie je graag in mijn praktijk en verwelkom je van harte met een kopje koffie of thee!

Warme groet,

Lenie Stender

Hoe ik je kan helpen

Ik kan je inzicht geven in de factoren die invloed hebben op jouw gezondheid en op welke gebieden je macht hebt.
Op deze manier geleid ik je naar een gezonde leefstijl.
Je blijft wel ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor het resultaat. Jij moet het doen

Ik kan je niet helpen als je :

  • Opzoek bent naar een wonderpil.

  • Snel resultaat wilt zonder verandering te willen door voeren in je leefstijl

  • Geen intresse hebt in de oorzaak van klachten

Ik kan je wel helpen als je :

  • Leider wilt worden van je eigen gezondheid

  • Open staat voor nieuwe ideeën.

  • Snapt dat je zelf aan de slag moet om gezonder te leven

  • Graag hulp, tips en informatie wlt om zo een vliegende start te maken

Consult aanvragen