4 redenen waarom je een dip kunt ervaren na het eten!

Herken je dat gevoel van vermoeidheid na het eten? Het verteren van voedsel kost energie, maar soms kan er meer aan de hand zijn. Hier zijn 4 mogelijke redenen waarom je vermoeid kunt worden na het eten:

1. Schommelende bloedsuikerspiegel: Het eten van voedsel met snelle koolhydraten, zoals geraffineerde suikers of te vaak eten, kan leiden tot pieken en dalen in je bloedsuikerspiegel. Wanneer je bloedsuikerspiegel snel stijgt na het eten van deze voedingsmiddelen, kan dit resulteren in een tijdelijke energieboost, gevolgd door een dip. Om deze dips te verminderen, kun je kiezen voor voeding met langzame koolhydraten, zoals groenten en peulvruchten. Het is een aanrader om de freestyle libre van Abbott 2 weken te dragen, deze bestel je hier (er zijn ook klanten, die een sensor gratis kunnen aanvragen)

2. Lege calorieën: Bewerkte voedingsmiddelen met weinig voedingsstoffen, zoals vitamines en mineralen, kunnen je energieniveau negatief beïnvloeden. Deze voedingsmiddelen bevatten vaak veel toegevoegde suikers, verzadigde vetten en zout, waardoor ze weinig voedingswaarde bieden. In plaats daarvan kun je kiezen voor onbewerkte voeding, zoals groenten, fruit, gezonde vetten en de juiste eiwitten. Deze voedingsmiddelen voorzien je lichaam van de nodige voedingsstoffen en kunnen je energieniveau stabiel houden.

3. Overeten: Te grote maaltijden kunnen zwaar zijn voor je spijsvertering, waardoor er minder bloed beschikbaar is voor je spieren en hersenen. Dit kan leiden tot een energiedip na het eten. Om dit te voorkomen, is het raadzaam om normale porties te eten en te luisteren naar je lichaam. Stop met eten wanneer je je ongeveer 80% vol voelt en neem de tijd om je maaltijden goed te kauwen. Hierdoor geef je je spijsverteringssysteem de kans om efficiënter te werken en kun je een stabiel energieniveau behouden.

4. Voedselallergieën of intoleranties: Sommige mensen ervaren vermoeidheid na het eten als gevolg van voedselallergieën of intoleranties. Het immuunsysteem kan reageren op bepaalde voedingsmiddelen, waardoor symptomen zoals vermoeidheid optreden. Als je regelmatig vermoeidheidsklachten hebt na het eten, kan het de moeite waard zijn om je te laten testen op voedselallergieën of intoleranties. In mijn praktijk voor orthomoleculaire therapie bied ik verschillende testen aan die je kunnen helpen de oorzaak van je vermoeidheid te achterhalen.

Heb jij wel eens een dip na het eten en wil je graag weten wat de oorzaak is?

Boek vandaag nog een consult in mijn praktijk. Samen kunnen we jouw specifieke situatie bespreken en een persoonlijk behandelplan opstellen dat is afgestemd op jouw behoeften. Neem de controle over je gezondheid en voel je weer energiek na elke maaltijd!