Voetreflextherapie

Voetreflextherapie: 60 minuten
Ontspannende Voetreflexmasssage: 35 minuten of 60 minuten

In de voeten weerspiegelt zich het hele lichaam via reflexzones, deze zijn verbonden met alle organen, zenuwen, klieren, spieren, gewrichten, overige lichaamsdelen en je brein. 

Je voeten vertellen jouw verhalen, via de voeten krijg je toegang tot je lijf en tot je geest. Jouw voeten dragen elke dag letterlijk de vreugde en de lasten van je leven. Als ons lichaam en/of onze geest uit evenwicht is, ontstaan er klachten. Als deze disbalans te lang aanhoudt breiden klachten zich uit, ons lijf geeft ons signalen. Via de voeten kunnen we lichamelijke, maar ook geestelijke en emotionele aspecten beïnvloeden. Soms lijken dit ‘onsamenhangende’ klachten, maar via de taal van de voeten proberen we de oorzaak van de klachten te achterhalen, de samenhang in kaart te brengen, om de balans weer terug te laten keren.

We behandelen met VoetreflexPlus™-massages: door de reflexzones (westerse visie) op de voeten en onderbenen te masseren in combinatie met massage van meridianen en acupunctuurpunten (oosterse/Chinese visie), onstaat er een krachtig en complementair werkend geheel. Reflexologie is toe te passen op het hele lichaam, bij bepaalde klachten werk ik  soms ook op het hoofd, de rug, de armen, de handen en via oorreflexologie (auriculotherapie). Soms door reflexmassages alleen, soms door een combinatie van reflexmassages, energetische massages, en gesprekken is er ruimte voor bewustwording en herstel. Reflexologie is een totaaltherapie een holistische natuurgeneeswijze die kijkt naar de mens in al zijn facetten.

Voetreflextherapie wordt over het algemeen als prettig, vitaliserend en zeer ontspannen ervaren en is geschikt voor iedereen. Voetreflexologie kan preventief en/of ter ontspanning toegepast worden maar kan ook bij veel verschillende (chronische) klachten verlichting geven. Het is een veilige therapie en kan een prima aanvulling zijn op reguliere geneeskundige behandelingen.

Voetreflextherapie is bijvoorbeeld in te zetten bij: hoofdpijnklachten, stress gerelateerde klachten, slaapstoornissen, angst, vermoeidheid, hormonale klachten, spijsverteringsklachten, ademhalingsproblemen, spier- en gewrichtsklachten, vitaliteitsklachten, opbouwen van weerstand. Maar ook als ondersteuning bij thema’s als bijvoorbeeld bij het ruimte innemen voor jezelf, grenzen aangeven, uitkomen bij je bezieling, hooggevoeligheid, ondersteuning bij verwerkingsproblemen, dichter bij jezelf komen. Wil je weten of de behandelingen iets voor jou kunnen betekenen?

Een Voetreflextherapeutische behandeling bestaat uit:

  • Voeten en onderbenen en/of armen, handen, oren,  reflexzones en acupunctuurpunten met een combinatie van de Europese, Chinese voetreflexologie.
  • Na de massage word je warm toegedekt en geniet je nog even ontspannen na.

Bij voetreflextherapie ontkleed je je voeten en benen na de intake, en neem je plaats op de massagetafel. Alleen de lichaamsdelen die op dat moment behandeld worden zijn ontbloot, de rest wordt steeds opnieuw toegedekt met handdoeken.

ONLINE BOEKEN