Wanneer zal ik mijn acne ontgroeien? Het verschil tussen acne bij volwassenen en tieners

Acne kan op elk toeslaan, niet alleen je huid opvlammen, maar ook gevoelens van schaamte van een laag zelfbeeld.

Hoewel je zou kunnen aannemen dat het doorkomen van je tienerjaren je een halpas voor een heldere huid geeft, is dat niet het geval. Acne kan iedereen van elke leeftijd treffen.

Of je acne nu zijn debuut maakte op 13 van 30, we kunnen je helpen een manier te vinden om je glans terug te krijgen.

Wat is acne en wanneer begint het?

Acne is een huidaandoening die het meest voorkomt bij tieners, maar die ook volwassenen kan treffen. Het wordt veroorzaakt door olie en dode huidcellen die je poriën verstoppen, net zoals je haar een afvoer kan verstoppen. Whiteheads en mee-eters zijn verstopte poriën zonder infectie. Puistjes, puisten, knobbeltjes en cysten zijn inflammatoire vormen van acne. Wanneer dit type acne begint, kan het pijnlijke en rode of met pus gevulde knobbeltjes in uw huid veroorzaken.

Gaat acne weg na de puberteit?

Het korte antwoord is soms, niet altijd. Er zijn een paar verschillen tussen acne bij tieners en acne bij volwassenen, maar laten we beginnen met de overeenkomsten. Beide soorten acne worden veroorzaakt door een opeenhoping van talg en dode huidcellen met of zonder ontsteking, en beide kunnen worden veroorzaakt door hormonale veranderingen. De verschillen hebben te maken met de veerkracht van je huid en waar de acne waarschijnlijk zal optreden. Laten we beide eens nader bekijken.

tiener acne

Als je je afvraagt ​​wanneer acne begint, zal het voor de meeste mensen tijdens hun tienerjaren zijn. blijkt dat tot 93% van de mensen acne heeft tijdens hun tienerjaren. Dit is niet per se geruststellend wanneer gevoelens van een laag zelfbeeld het moeilijk maken om naar school te gaan of zelfs maar om te gaan met vrienden.

Maar voordat we overgaan op acnebehandelingen voor tieners, laten we eerst begrijpen waarom uw acne optreedt.

Tijdens de puberteit maakt je lichaam hormonale veranderingen door. Androgenen, zoals testosteron, zijn het hormoontype dat uw acne zou kunnen veroorzaken. Wanneer androgenen toenemen, vergroten ze ook de grootte van de olieproducerende klieren: meer olie = meer vlekken. Acne bij tieners komt meestal voor op de T-zone, over je voorhoofd, neus en wangen.

Het goede nieuws voor iedereen die wil weten hoe je van je tienerpuistjes afkomt, is dat wanneer je hormonen na de puberteit op niveau komen, je acne kan verdwijnen. En omdat uw huid sneller herstelt dan de huid van een volwassene, kunnen eventuele vlekken op uw gezicht sneller vervagen dan bij iemand die ouder is.

Acne bij volwassenen

Hoewel volwassenen minder kans hebben om acne te ontwikkelen, is het onmogelijk om te weten hoe lang volwassen acne zal aanhouden. Net als tieners wordt uw ontstoken huid veroorzaakt door overmatige olieproductie en kan het gevolg zijn van hormonale of genetische factoren. Vrouwen hebben meer kans op acne dan mannen met zwangerschap en menstruatie (en de hormonale veranderingen die daarmee gepaard gaan) zijn veelvoorkomende triggers.

Helaas betekent opgroeien niet dat we ons niet meer hoeven te schamen voor onze huid. Acne bij volwassenen kan een soortgelijk effect hebben op uw zelfrespect als wanneer u een tiener bent. Het is moeilijk om een ​​Zoom-kamer met collega’s of een eerste date onder ogen te zien wanneer je alleen maar kunt bedenken of ze je cystische acne onder gipsachtige make-up kunnen zien.

Acne bij volwassenen komt vaker voor op uw kin en langs uw kaaklijn. Je volwassen huid wordt ook geconfronteerd met een paar extra obstakels omdat het droger is en langzamer om huidcellen aan te vullen. Het is van vitaal belang dat u uw huidverzorgingsroutine voor acne bijhoudt, aangezien het herstel waarschijnlijk langzamer gaat dan wanneer u een tiener was.

Met de juiste producten en het juiste plan is er echter geen reden om die onweerstaanbaar zachte, schone huid jaar na jaar te bereiken en te behouden.

Wat veroorzaakt acnelittekens?

Zelfs als een uitbraak weer onder controle is, kun je nog steeds littekens overhouden . U kunt ook verkleurde plekken op de huid hebben die bekend staan ​​als hypopigmentatie en hyperpigmentatie.

Het belangrijkste om te onthouden is om niet aan je acne te plukken terwijl het actief is. Makkelijker gezegd dan gedaan, we weten het, maar het speelt een grote rol in hoe uw huid eruitziet nadat de uitbraak is verdwenen.

Zoek bij de behandeling van acne naar een oplossing die ook deze secundaire problemen aanpakt voor uw beste kans op een vlekkeloze huid.

Acne behandelen?

Er zijn verschillende opties voor de behandeling van acne beschikbaar voor iedereen met acne bij tieners of acne bij volwassenen. Acnebehandelingen omvatten gewoonlijk actuele oplossingen en/of medicatie. Maar er is nog een andere effectieve acnebehandeling die schoonheidsspecialisten voor hun patiënten gebruiken: Dermapen Treatments™.

Dermapen-behandelingen voor acne zijn een holistische oplossing die verschillende microneedling-sessies omvat met een Dermapen en een dagelijkse huidverzorgingsroutine met Dp Dermaceuticals-producten die rijk zijn aan ingrediënten voor het bestrijden van acne, waaronder:

Glycolzuur: een in water oplosbare exfoliant die je huid helpt huidcellen af ​​te scheiden. Van alle AHA’s heeft glycolzuur het kleinste molecuul, waardoor het dieper kan doordringen.

Salicylzuur: deze in olie oplosbare exfoliant kan lipidenlagen tussen huidcellen binnendringen om poriën te ontstoppen en acne bij de bron aan te pakken.

Retinoïden: Houd de poriën vrij om acne te voorkomen en andere tekenen van veroudering te minimaliseren.

Niacinamide: Het is bewezen dat vitamine B3 acne verbetert en ontstekingsremmend werkt om de geïrriteerde huid te kalmeren en te kalmeren.

Tyrannise-remmers: Stop de productie van melanine en vervaag bestaande vlekken en vlekken.

Krijg de stap-voor-stap acne huidverzorgingsroutine voor een heldere, evenwichtige huid.

Microneedling voor acne

Dermapen Treatments zijn geschikt voor zowel tieners als volwassenen met acne. Het is een natuurlijke acnebehandeling die echt werkt door de lichaamseigen vernieuwings- en herstelfunctie te stimuleren. Het stimuleert de aanmaak van collageen en elastine, voedt de huid en stimuleert de lymfedrainage.

Een Dermapen-behandeling vernietigt niet alleen acne, maar ook:

  • Richt zich op acne littekens van eerdere puistjes
  • Minimaliseert huidige en toekomstige pigmentatie

Hoop op een heldere, gezond ogende huid is mogelijk. Of je acne nu net is begonnen, of je hebt elke acnebehandeling op de plank geprobeerd, Dermapen-behandelingen kunnen echte resultaten bieden.

Bekijk Sami’s verhaal om te zien wat er mogelijk is met Dermapen Treatments voor acne.

Bereik uw huiddoelen

Er is geen beter gevoel dan wanneer uw huiddoelen werkelijkheid worden. Helaas voor zoveel tieners en volwassenen voelen die doelpalen soms als een stipje aan de horizon. Met Dermapen Treatments voor acne is een heldere stralende huid binnen handbereik.