Evenwicht als sleutel

Hormonen houden ons lichaam rond.
Ze sturen onze organen aan en regelen alle belangrijke lichaamsprocessen in ons lijf. Bij welke ziekten en aandoeningen ligt een hormonaal tekort of één evenwicht aan de basis. Ook bij diabetes.

Terwijl er maar liefst vijf hormonen zijn die je bloedsuikerspiegel kunnen verhogen , is er maar één sterk genoeg om precies het te lastig te doen: insuline.

Wat jij in je mond stopt, bepaalt hoeveel insuline je lichaam nodig heeft. Voeding speelt dus een belangrijke rol om de hormoonhuishouding weer in evenwicht te brengen. En ook beweging en stressreductie helpen de balans te herstellen.

Vaak hebben de schildklier en bijnieren – belangrijke hormonenleveranciers – extra ondersteuning nodig. Niet alleen een tekort aan bepaalde voedingsstoffen zet hun werking onder druk. Ook langdurige stress is een belangrijke boosdoener.

Als orthomoleculair therapeut help ik jou een inzicht te krijgen in jouw hormoonhuishouding. Met de juiste voeding en – indien nodig – voedingssupplementen kunnen we de hormonenproductie bijsturen en het evenwicht herstellen.